Batoh do přírody, na sport i na pořádný výšlap? Představujeme batohy Ferrino!

Italská značka Ferrino představuje jednoho z nejdéle fungujících výrobců potřeb pro outdoor na evropském kontinentu. Kdysi vyhlášený producent vojenských polních stanů, který zásoboval téměř celou italskou frontu v první i druhé světové válce, se v osmdesátých letech spojil s legendárním evropským horolezcem Renholdem Messnerem a výsledkem této spolupráce je pak celá řada produktů nejen pro profesionální horolezce, ale také pro vysokohorskou turistiku a outdoor. Tentokrát jsme se zaměřili na velmi praktické batohy Ferrino, které nám představil eshop pro outdoor, arboristiku a výškové práce worksafety.cz.

Odolné batohy na každou příležitost

Ve společnosti Ferrino vědí, díky spolupráci s horolezci a cestovateli, že žádné dvě výpravy nejsou stejné a tak se tato firma rozhodla nabídnout několik řad batohů, od lehkých cyklistických či běžeckých až po větší batohové systémy vhodné i na náročnější výpravu. Jak je u značky Ferrino zvykem, je i v případě batohů kladen velký důraz na použité materiály, které zaručí dobré termoizolační vlastnosti, nepromokavost a odolnost materiálů proti roztržení. V případě batohů Ferrino se hlavní pozornost stočila zejména na materiály Supertex (velmi pevný materiál odolný proti oděru) a Polytech Endurance (zajišťuje velmi dobrou pevnost a nízkou váhu).


 

Lehké batohy pro sport i kratší přechod

Pokud se tedy podíváme na konkrétně nabízené batohy, pak bychom mohli začít u nejlehčího zástupce a sice batohu X-Track 15, což je ideální batoh na cyklistiku, běh či krátké přechody v přírodě. Díky ergonomickým a prodyšným popruhům vás nikde nebude tlačit, a to ani při náročnější sportovní aktivitě. Na ramenním popruhu najedete též kapsu ze síťoviny a ještě jednu menší extra kapsičku máte připravenou přímo na bederním pásu. Tento batoh obsahuje též reflexní prvky, úchyt na přídavný držák na lahev, slot na vak s vodou a velmi praktickou bezpečnostní píšťalku. Celkový objem tohoto batohu činí 15 litrů.


 

Pro náročnější vycházky, túry i do hor

Pokud už máte něco za sebou a zajímají vás větší batohy pro delší výpravu, pak jsou přesně pro vás určeny modely Triolet 32+3 a Durance 30. První jmenovaný představuje ideálního společníka pro túry kombinované s horolezením, a to nejen díky množství kapes a úchytů pro horolezecký materiál, ale především díky odnimatelným křídlům v bederním pásu, což umožní používat batoh spolu s horolezeckým úvazem. Do hlavní kapsy máte též přístup pomocí zipu, takže jej bez problému naplníte jako cestovní tašku. Krom těchto užitečných funkcí najdete na tomto batohu také množství specializovaných úponů na lopatu/sondu, obuv nebo třeba lyže/snowboard.

V momentě, kdy zrovna neholdujete horolezeckým aktivitám, ale raději byste nějaký vychytaný batoh čistě pro pěší turistiku, jednoznačně doporučíme Ferrino Durance 30. Batoh s odvětrávacím systémem D.N.S. a množstvím kapes je skvělým společníkem na náročnější výpravy. Pohodlné nošení i na delší vzdálenost zaručí ramenní popruhy s horními stabilizačními dotahy, dostatečnou kapacitu na uskladnění všech vašich věcí zase množství kapsiček, jak na boku a vrchu batohu, tak i třeba v zádové oblasti a nebo na bederním pásu. Náročnější turisté ocení úchyty na cepín nebo trekové hole či slot na připojení vaku na vodu. K batohu je dodávána i pláštěnka, které zlepší jeho nepromokavé vlastnosti.

 

Batoh pro dobrodruhy v nekompromisní kvalitě

Cítíte, že pro vás nejsou výše zmíněné batohy dost dobré? Potřebujete jednoznačnou kvalitu a pohodlí, které snese i extrémní podmínky? Pak pro vás připadá v úvahu outdoorový batoh Ferrino Overland 50. Tento dvoukomorový turistický batoh nabízí vše, co budete potřebovat při dlouhém pobytu v přírodě, zejména zdůrazněme přídavné kapsy pro např. mokré oblečení či boty, které v náročnějších podmínkách určitě oceníte. Krom toho má tento batoh oddělitelnou spodní komoru s čelním vstupem, úchyty na cepín/trekové hole, množství úchytů na materiál ve spodní i vrchní části, slot na připojení vaku s vodou a univerzální boční kompresní popruhy. Objem 50l pak zajistí dost místa na veškeré potřebné vybavení.


 

Kvalitní batoh jako základ úspěšné výpravy

Pokud jste si z těchto batohů náhodou nevybrali, pak není zdaleka všem dnům konec, jelikož si pro vás eshop worksafety.cz připravil ještě širší nabídku batohů a vaků do nejrůznějších podmínek, a to od specializovaných horolezeckých zavazadel až po lehké vycházkové batůžky do města. S worksafety.cz máte totiž jistotu, že svůj batoh koupíte od profesionálů, kteří si jeho použití osobně vyzkoušeli a mohou vám tak poradit, jaké zavazadlo je pro vaše účely nejvhodnější. Worksafety.cz je už několik let partnerem profesionálů při práci ve výškách, stromolezení i horolezectví a všechny jimi nabízené výrobky procházejí velmi přísnými kritérii kvality, proto je na zboží zakoupení u Worksafety.cz absolutní spolehnutí.

seznam článků