Poznávací zájezd – pohodlné dobrodružství

Možná se vám už stalo, že jste se z dovolené vrátili trochu zklamáni. Třeba proto, že jste nenavštívili všechna místa, která jste si naplánovali. Pokud své volno trávíte poleháváním u moře, může být důvodem i to, že vás taková činnost nenaplňuje. Na aktivní dovolené si sice fyzicky příliš neodpočinete, zato zapomenete na své všední problémy. Domů se vrátíte plni energie, nových zážitků a podnětů.

Chci vidět vše a neztratit se

Ať už se chystáte do zemí afrického nebo amerického kontinentu a nebráníte se aktivní dovolené, vyražte s poznávacím zájezdem. Pro ty, kteří chtějí po zemi cestovat samostatně a užít si dobrodružství při řešení komplikací a zařizování v cizím prostředí, takový zájezd ale není.

Mnoho poznávacích zájezdů vyjíždí do exotických zemí a míst, kam se člověk často vydá jen jednou za život. Na cestu do Číny nebo jihoamerické Patagonie mnoho lidí nemůže z finančních důvodů vyrazit dvakrát.  Jednou z hlavních výhod organizovaného cestování s agenturou je, že s průvodcem na cestách neminete nejkrásnější, nejznámější a nejzajímavější místa kraje. Kolik toho stihnete, záleží na délce zájezdu a organizaci. Plány cesty kanceláře zveřejňují dopředu, takže si sami můžete vybrat, který program vám bude vyhovovat.

Další výhodou organizovaného cestování je, že neztrácíte čas zařizováním, hledáním a blouděním. Někdy můžete vyrazit na výlet samostatně a se skupinou se jen sejít na určeném místě. To platí pro turistický zájezd i dovolenou na kole. Důležité je, že o vás někdo ví a hlídá si, abyste byli v pořádku. Průvodce zná místa, kde cestujete. Je vybaven mapami, kontakty a k navštíveným místům vám vždy podá informační výklad.

Bude na zájezdu dobrá parta?

Pokud nevyrážíte s partou kamarádů, nemůžete dopředu jistě vědět, jestli narazíte na lidi, se kterými si sednete. S kým budete cestovat, můžete zjistit předem na diskusních fórech zájezdů. Mnoho lidí cestuje samo, tak se nemusíte bát ani vyrazit bez „parťáka“, jistě si nějakého najdete. Zjistěte si o cestovní kanceláři a průvodci co nejvíce.  Dobrý průvodce je informovaný, pohotový a dokáže řešit krizové situace. Neovlivníte, zda potkáte hurikán, pokouše vás opice nebo vybuchne sopka.  Výběrem vhodné cestovní kanceláře si ale můžete pojistit, že o vás bude v takové situaci postaráno.

seznam článků