Na dovolenou jedině se stornem cesty

dtgfh650

 

Přestože aktuální situace cestování příliš nepřeje, nemusíte dovolenou zatracovat úplně. Destinací, kam se můžete bezpečně a beze strachu vydat, je více, než si myslíte. Pojištění storna cesty je ale na místě.

 

Vzhledem ke všemu tomu chaosu, ve kterém teď žijeme, má asi málokdo z nás pomyšlení na dovolenou u moře. A nebo vlastně naopak, někam pryč daleko od problémů a aktuálního stereotypního života, kdy je všechno uzavřené a točíme se tak trochu v kruhu, bychom možná nejraději utekli všichni. Vzhledem ke všem opatřením si ale mnozí z nás na cestování netroufnou a je to škoda.

 

Covid nemusí být překážkou

Spousta zemí je turistům stále otevřená. Přestože virus, jehož jméno ani nemusíme vyslovovat, zasáhnul celý svět, jsou země, kde si můžeme užívat moře, sluníčka a pláží. Podmínky jsou samozřejmě trochu jiné než obvykle a vesměs všude platí mimořádná opatření, nicméně většina hotelů si velmi dává záležet na tom, aby o své klienty nepřišla, a tak bezpečnosti věnují maximální pozornost. Tudíž dovolená to nakonec může být navzdory tomu, co všechno se ve světě děje, velmi příjemná. Nemusíte se bát davů turistů a front snídaňových stolů. Na co ale doporučujeme dát pozor, je cestovní pojištění.

Pár tipů, kam se vydat

A kam vyrazit? Pokud byste chtěli horko, budete se muset vydat trochu dál, třeba na Zanzibar. Příjemné počasí ale nabízí i oblíbené Kanárské ostrovy nebo třeba Egypt. Na cestu se ale rozhodně nevydávejte bez pojištění storna cesty!

 

Před tím, než si vyberete finální destinaci, rozhodně si vyhledejte aktuální informace o místě, kam budete cestovat i o letištích, kde vás čeká přestup. Pomoci by mohly webové stránky Ministerstva zahraničí. Tou nejdůležitější věcí je však dobré pojištění. Situace se mění ze dne na den a vy určitě nechcete litovat toho, že jste si dovolenou zaplatili a teď na ni nemůžete jet. Právě proto je tu možnost pojistit si storno zájezdu

 

Předtím než pojistnou smlouvu uzavřete, důkladně si prostudujte pojistné podmínky. Každá pojišťovna to má trochu jinak a i tak nedostanete zpět kompletní částku. Nicméně alespoň část, někdy i většina peněz, se vám vrátí.

Důležitá informace na závěr

Nezapomeňte, že sjednat pojištění storna cesty musíte nejpozději v den, kdy uhradíte poslední částku za celou dovolenou! Zároveň si dejte pozor na výluky, kdy vám hrozí, že pojišťovna neproplatí žádné peníze. Může se jednat třeba o zamítnuté vízum nebo změnu vašeho zdravotního stavu, kterou zapříčinil alkohol nebo drogy. Každá pojišťovna to má ale jinak. Tedy opravdu se vyplatí pojistné podmínky nastudovat.

 

seznam článků