Tipy na výlety po Čechách pro seniory

Jižní Čechy

Seniorům a lidem ve vyšším produktivním věku začíná hlavní sezóna dovolených, většina však s ohledem na situaci ve své domovině zůstává. Přichystali jsme proto jedinečné tipy na výlety po Čechách, které si užijí i navzdory pokročilému věku.

Relax v lázeňském trojúhelníku

Není místa, kde byste kolonád, parků a pavilonů našli víc než v nejzápadnějším cípu země. Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy Lázně, nabízí pohodovou atmosféru, lahodné oplatky a léčivé prameny, které lákají k odpočinku kdejakého staršího hosta. Zahraniční atmosféru nabídne především pobyt v Karlových Varech.

západočeské lázně

Nenáročná pěší turistika

Nenáročné trasy najdete v Orlických horách po jejich hřebeni či zdejším údolím. Vyhledávanou oblastí je také Šumava, která láká na rašelinné slatě, potůčky a hluboké lesy. Pro výlety po Českém středohoří, které upoutá dynamickým reliéfem utvořeným sopečnou činností, se ubytujte v penzionu v Ústí nad Labem.

Ústecko

Za krásami jižních Čech

Turisticky oblíbená lokalita starším lidem nabízí klidné pobyty s wellness procedurami i aktivní dovolenou v jižních Čechách. Starobylá města plná života a kultury, snové renesanční zámky, kláštery a architektonické památky povypráví o bohaté a mnohotvárné historii tehdejšího života a šlechtických rodů.


seznam článků